Lisboas internasjonale flyplass

Oversikt

Lisboas internasjonale flyplass, også kjent som Lisboa Portela Airport (IATA-kode: LIS) er den viktigste internasjonale flyplassen serverer Portugal med rykte for å være en av de største i Sør-Europa. Lisboa flyplass tjener omtrent 13 millioner passasjerer i året og er utstyrt med to separate terminaler. Terminal 1 serverer ankomster og avganger, mens Terminal 2 serverer avganger bare. Planer for en ny Lisboa Lufthavn er for tiden i gang, med intensjoner om å øke kapasiteten til ca 43 millioner passasjerer i året.

Brief History

Lisboa internasjonale lufthavn gikk inn i virksomheten i slutten av 1942 med fire korte rullebaner. I dag flyplassen er utstyrt med 16 jet måter. Under andre verdenskrig, og fordi Portugal var et nøytralt land, flyplassen servert både allierte og aksemaktene.  Til tross for sin alder, fortsetter flyplassen for å tjene millioner av passasjerer med komfortable og praktiske tjenester og fasiliteter, inkludert de for funksjonshemmede.

Fasiliteter

Lisboa internasjonale lufthavn tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert kafeer, restauranter og gatekjøkken. Penger utveksling byråer og tjenester er plassert i ankomst og avganger området. Minibanker finnes i hele flyplassen. Et lite antall av tradisjonelle og taxfree-butikker for portugisiske suvenirer, godteri, tobakk og andre varer er plassert i både ankomst og avreise områder hvor reisende kan finne alt fra bøker til smykker. Nærliggende hotell inkluderer Hotel Alif, Hotel Dom Manuel og Hotel Internacional, alle innen 5 km fra flyplassen.

Bilutleie

Senior couple in the carLeie en bil på Lisboa internasjonale lufthavn er enkelt.  Flere store bilutleiefirmaer lokalisert på flyplassen inkluderer Avis, Hertz, Europcar, og Budget. Tilgang leiebil pulter utenfor den sørlige kanten av passasjerterminalen (ankomster området) ligger mellom parkeringsplasser P1 og P3. Leiebil pulter er lett tilgjengelig til fots, og er tydelig merket for passasjerkomfort. Sammenlign Bilutleie priser og alternativer ved å besøke: Leiebilguiden.no/: Lisboa og Leiiebilflyplass.no: Lisboa.

Som alltid, er det anbefalt at reisende forhåndsbestille en leiebil online før ankomst, spesielt i høyden av sommeren for å sikre at en leiebil er tilgjengelig ved ankomst til Lisboa internasjonale lufthavn. Også være klar enn alle leiebilskranken ikke er åpen 24 timer i døgnet, og noen er åpne basert på daglige flytider.

Tilleggsinformasjon om Lisboa internasjonale lufthavn ved å besøke deres hjemmeside på www.lisbon-airport.com, eller ta kontakt med flyplassen på telefon +351 0218 413500.Flyplassen ligger på Alameda das Communidades Portuguesas, 1700-111, Lisboa, Portugal.