Portugal

Oversikt

Portugal ligger i langt Vest-Europa og grenser til Spania i øst og Atlanterhavet i vest. Landet er et populært turistmål for vestlige europeere og spanske borgere.

Brief History

Portugal har en lang historie med okkupasjon og strid siden den tid kelterne og romerne. Hun har blitt invadert flere ganger av land i Europa, fra mauriske inntrengerne til soldatene i Romerriket. Til tross for alt dette, er Portugal ansett å være en av de mest profilerte europeiske land med svært høye levestandard og en relativt stabil økonomi.  Landet er også kjent for å være en av de mest fredelige nasjoner i verden og er medlem av en rekke globale foreninger inkludert FN, NATO og EU.

Språk og religion

Flertallet av de som bor i Portugal er av portugisisk opprinnelse. Det offisielle språket i landet er portugisisk, selv om Mirandesisk er også et regionalt anerkjent språk. Den viktigste religionen praktiseres i Portugal er romersk-katolske, med små prosenter av andre kristne trossamfunn inkludert protestantiske. Etniske samfunn over hele landet praktiserer hindu, muslim, buddhist, og Sikh tradisjoner.

Klima

På grunn av sin beliggenhet i den midtatlantiske regionen, er klimaet i Portugal klassifisert som Middelhavet i naturen. Det indre av landet nærmere til Spania er fjell, mens den vestlige og sørlige delen av landet er relativt flat og plateaued. Portugal har en av de varmeste klima i europeiske land, noe som gjør det til et populært helårs turistmål. Gjennomsnittlig sommer tid temperaturer varierer fra 20 ° C (68 ° F) til 45 ° C (113 ° F). Til tross for sitt varme klima det meste av året, betyr snøfall oppstår i de nordlige og sentrale deler av landet, med temperaturer slippe ned til ca -10 ° C (14 ° F) i fjellområdene mellom oktober til mai.

Steder og byer å besøke


Portugal er et vakkert land, og bilkjøring er en av de beste måtene å se så mye som mulig mens du besøker. Når du er i Portugal:

 • Nyt en vakker solnedgang fra Costa Vincentina nasjonalpark.
 • Sjekk ut de festningsverkene på Ponta da Piedada i Lagos.
 • Beundre romerske, gotiske, og arkitektoniske landemerker barokk og holder seg på det historiske sentrum av Evora.
 • Besøk naturreservatet Parque Nacional da Peneda-Geres i Braga.
 • Nyt utsikten over klosteret Alcobaca på Alcobaça.
 • Kos deg på stranden i Ria Formosa.
 • Besøk ridderne av Templer høyborg på klosteret The Order of Christ i Tomar.
 • Besøk Oceanarium i Lisboa

Dette er bare noen av de mange spennende attraksjoner, landemerker og historiske steder å bli funnet i hele Portugal. Andre populære turistmål i Portugal inkluderer det historiske sentrum av Braga og den naturlige rart kalt “Mouth of Hell” (kjent som Boca do Inferno) i Cascais.

Bilutleie

Kjøring er en av de beste måtene å se landemerker, natur og mangfold av Portugal.  Vær oppmerksom på at i Portugal, må du kunne vise gyldig førerkort eller internasjonal driver tillatelse til å leie en bil. Du må også være 23 år gammel for å leie en bil i Portugal. En rekke dokumenter skal alltid holdes i leiebiler. Slike dokumenter inkluderer forsikring informasjon samt to stykker av identifikasjon (pass eller annen form for identifikasjon med bilde). Setebelter er obligatorisk foran og bak. Leiebiler og andre kjøretøy som kjører i Portugal må også bære et minimum av én refleksvest og en advarsel eller fare trekant. Du er pålagt å ha på seg refleksvest som helst du står utenfor bilen i tilfelle en elektrisk eller mekanisk sammenbrudd.

Må Forsikringen omfatter Ulykkes forsikring, personlig ulykkesforsikring, og politikk glass og dekk. Pass på at du forstår den nødvendige dokumentasjon og forsikring kreves av utleiefirma av ditt valg.

Sammenligne typer kjøretøy og prisalternativer gjennom noen av de mest populære bilutleieselskapene i Portugal inkluderer:

Leiebilportugal.no/, Leiebilguiden.no: Leiebil i Portugal, Goautos: Bilutleie POrtugal, Travelstart.no/, Leiebilflyplass.no/ og Reise.kelkoo.no/,

Trafikkregler

trafficrules 500x260Nøye adlyde Trafikkregler i Portugal for sikker og problemfri reiser. Følg post-fartsgrenseskilt, men vær forberedt på å redusere hastighet avhengig av ugunstige værforhold. Generelt fartsgrensene i Portugal inkluderer:

 • Urbane områder – opp til 50 km i timen
 • Åpne veier – 90-100 km i timen
 • Motorveier – 120 km i timen

Ved kjøring i Portugal, anbefales det at du ikke kjører. Den promillegrensen er 0,05%, og å bli tatt med over grensen alkohol grensene varierer fra ekstreme bøter til tap av førerkort til fengsel tid, spesielt hvis du forårsaker en ulykke.  Politiet i Portugal har lov til å samle på-the-spot bøter. Du kan bruke kontanter eller kredittkort eller debetkort. Alltid be om en offisiell bekreftelse hvis du tilfeldigvis å bli stoppet for noen trafikk henvisningen.  Ergo – være forberedt på å betale strenge bøter hvis du bryter noen Trafikkregler i Portugal, som de er strengt håndhevet.